Starburst

Starburst er en legendarisk spilleautomat blant spillere, og har vært den mest populære automaten i mange år. En rekke spillere har fått en kjærlighet for spilleautomater etter å ha prøvd Starburst. Hvis du ikke har spunnet hjulene på denne automaten enda, er den absolutt verdt et forsøk.

Kort om Starburst 

spill starburst

Starburst er en videoautomat med fem hjul og tre rader. Den har ikke mer enn 10 gevinstlinjer, men til gjengjeld kan du vinne begge veier. Samtidig hjelper de ekspanderende jokersymbolene mye for å danne vinnende kombinasjoner. Spilleautomaten har lav volatilitet, som betyr at du ofte kan vinne gevinster, og at den har få svingninger (du kan lese mer om volatilitet i denne guiden om spilleautomater). Likevel gjør jokersymbolene det mulig å vinne stort i tillegg. 

Starburst ble sluppet i 2012, året etter en annen klassiker - nemlig Gonzo’s Quest. Det er det svenske selskapet NetEnt som står bak begge automatene, og med både Gonzo’s Quest og Starburst hadde selskapet bevist at de kunne lage spilleautomater av aller høyeste kvalitet.

Selv om spilleautomaten er fra 2012 kan du likevel spille den på alle enheter, inkludert både nettbrett og mobil. 

Funksjoner i Starburst

I en spilleautomat som har vært en av de mest populære spilleautomatene i en årrekke, hadde du kanskje forventet en rekke spennende funksjoner. Men Starburst har hverken scatter, gratisspinn eller bonussrunder. I stedet er spilleautomaten fylt opp av jokersymboler og muligheten til å vinne begge veier. Det kan virke enkelt, men det er noen av grunnene til at Starburst er så populær. 

Jokersymboler

Jokersymbolene kan dukke opp på hjulene 2, 3 og 4. Jokerne utvider seg og vil dekke hele hjulet det står på etter en spinn. Hver gang du får et jokersymbol opp på hjulet vil det ekspandere, og aktivere en re-spinn. Du kan få en re-spinn opptil tre ganger. Da vil alle de tre midterste hjulene være dekket av jokersymboler. Det kan bety gode gevinster for deg som spiller. Maks utbetaling på Starburst er 50 000 mynter. Hvor mye det er kroner, vil variere basert på myntverdien din.

Scatter

Det er hverken gratisspinn eller bonusspill i Starburst. Derfor er det heller ingen scattersymboler. 

Symboler og gevinster

I Starburst spiller du blant stjernene. Symbolene er fargerike, og passer godt til temaet. Bak baren skjuler det seg en brennende stjerne, og syveren går i bane rundt den blå planeten - jorda. De resterende symbolene består av edelstener i forskjellige farger; smaragder, rubiner, safirer og ametyster.

Symboler

Symbolene gir følgende utbetaling*

SymbolX5X4X3
Bar25020050
Syvere1206025
Gul edelsten602510
Grønn edelsten50208
Oransje edelsten40157
Blå edelsten25105
Lilla edelsten25105

*Utbetalingen for alle symbolene er basert på innsatsnivå 1.

Design og lyd

Når det kommer til design, er det få automater som slår Starburst. Spillet er fantastisk å se på, mye på grunn av hvordan de fargerike symbolene kombineres med bakgrunnen. Designerne har kombinerer de nostalgiske fruktmaskinene med klassiske arkadespill, og moderne grafikk.

NetEnt har også truffet godt på lydsporet. Det bygger opp en intens spenning samtidig som du spiller. Klimakset nås når du treffer en stor gevinst eller får se jokersymbolene ekspandere over skjermen.

Kjapp fakta om Starburst

Visste du dette om Starburst? 

  • Den teoretiske tilbakebetalingsprosenten (RTP) er 96,09 %.
  • Den har lav volatilitet med en sjanse for gevinst på 22,65 % per spinn.
  • Starburst har sammen med Gonzo’s Quest, vært to av de mest populære spilleautomatene i bransjen i en årrekke. Starburst kommer likevel best ut av de to.
Comeon Content Group
comeoncontentgroup

Comeon Content Group

Målet med Comeon Content Group er å lage spillmarkedets beste casinoguider. Med mange års erfaring innen igaming, har jeg lyktes i å bygge et team som jobber sammen for å gjøre dette mulig.